Just another WordPress.com site

13 DAGER I APRIL

DOKUMENTARFILMEN  «13 dager i april»    Trailer: http:/www.filmweb.no/film/article435066.ece                                                                                                                                         

«13 dager i april» – DVD i salg

kr 240,- inkl. frakt

bestilling: send mail til

post@filmogfoto.no

 

 

NY BOK, SE NEDERST.

2014: Filmen ble vist i Oslo i mai 2014: 10.mai kl 11:40, Ringen Kino,  Oslo. 11.mai kl. 13.30 Ringen Kino, 12.mai kl.12.00 seniorkino, Ringen Kino, 13.mai kl.12.00 Ringen Kino, 14.mai kl.12.00 seniorkino, Ringen Kino, Oslo.

Regissøren Helge Hundeide :   helge@filmogfoto.no   – Telefon  90751570

Filmen hadde nasjonal premiere 9.APRIL 2013  i følgende byer:   KinoCity – DRAMMEN, Kvinesdal Kino – KVINESDAL. Svolvær Filmteater – SVOLVÆR, Aurora Kino – NARVIK, Aurora Kino – TROMSÖ, Aurora Kino – ALTA, Aurora Kino – KIRKENES, Bygdekino  – HJELMELAND, Stord Kino – STORD, Steinkjer kino – STEINKJER, Buen Kino – MANDAL, Stryn Kino – STRYN.  8. mai: Harald Hårfagre MADLA, Ørland Kino – ØRLAND, Hitra Kino – HITRA og Åndalsnes Kino – ÅNDALSNES (29.mai).

Minnene har brent seg fast i unge sinn og gjenfortelles nå i en dokumentarfilmen på 84 min. Vi møter 10 krigsveteraner i filmen. I en alder av 90 år forteller de om sine opplevelser 9.april, fra angrepet startet med tysk landsettning på Sola flyplass 9. april 1940 til det var slutt, 22. april i Dirdal.  Obersten dro opp i fjellet, tilbake stod nestkommanderende Fredrik Brandt med valget om å flykte eller kjempe mot Europas mest moderne hær.

Tyske tropper i Stavanger 9. April 1940 Tyske tropper fotografert 9.april.     FOTO: Sigmund Randulff FOTO:   Sigmund Randulff Sigmund gikk ut om morningen og fotograferte de tyske soldatene i sentrum. Troppen hadde marsjert fra Sola flyplass og inn til Stavanger på formiddagen 9.april. I Madlaleiren våknet soldatene i IR2 da reveljen gikk grytidlig, det ble lastet ombord i biler og busser og kjørt til Sandnes før de tyske troppene hadde landet på Sola flyplass.

Finn Aas hadde feiret bursdag på brakka kvelden før, og festen varte til langt på natt. Så fikk han ordre om oppstilling og trodde det bare var en øvelse. Da han kom ut kunne han høre lyden av fly som kretset over leiren.

Harry Grayston gikk som vanlig til arbeid på Sandnes ullvare denne dagen, men litt ut på morningen gikk flyalarmen og alle arbeiderene måtte ut. Der kunne de se flyene som passerte forbi Sandnes på vei mot Sola flyplass

Sjefen for regimentet i Rogaland IR8 er major Fredrik Brandt, han hadde tiltrådt høsten 1939. Siden Fredrik Brandt ankom Stavanger hadde han arbeidet med utvikling av en mobiliseringsplan. Om morningen 9.april hentet han den frem og sammen med sin assistent Per Hova satte de i gang mobilisering av IR8 på Sviland i Sandnes. Ut på kvelden flyttet de alt utstyr og folk til Oltedal og Gilja ved Dirdal. Fredrik Brandt er en av mange offiserer fotografert sammen med Haakon VII på Rindleiret i 1938

Distributør: FILM & FOTO DESIGN:  tlf. 907 51 570    mail: post@filmogfoto.no

 

 

 

BOK

Boken APRILNATT handler om angrepet på Sør-Vestlandet i 1940, boken er gitt ut på Dreyer bok og selges sammen med filmen «13 dager i april» (DVD).

 

Aprilnatt - FRONT

Reklamer

7 responses

 1. Pål Andersen

  Er det mulig å få kjøpt denne filmen på DVD?

  mai 14, 2012, kl. 8:01 pm

 2. Trond Hartnes

  Blir filmen vist i Oslo. Mange av soldatene kom i fra Oslo.

  april 14, 2013, kl. 3:15 pm

  • Vi arbeider med å få satt opp filmen på Oslo kino i løpet av våren 2013, 800 soldater fra IR2 Nøytralitetsvakten kommer fra Oslo. De hadde ankomt Madlaleiren i slutten på mars 1940. Soldatene hadde tatt tog fra Oslo til Bergen og så gått med båt til Stavanger.

   april 15, 2013, kl. 10:20 am

  • Hei,
   filmen blir vist i Oslo, Ringen kino 8.mai 18:30 og 16.mai (klokkeslett kommer).

   april 30, 2014, kl. 4:59 pm

 3. Arild

  Vil filmen bli vist i Rogaland i løpet av 2014? Håper virkelig at den blir tilgjengelig på DVD ….. trist hvis ikke …

  april 22, 2014, kl. 3:24 pm

  • Hei,
   og takk for interessen. Filmen blir vist 2.mai kl 10:00 på Bryne kino.

   april 30, 2014, kl. 5:01 pm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s